Yritys

Kuljettajien tarinoita

Seuraavaksi esittelyssä ne henkilöt, jotka pitävät autot liikkeessä päivästä toiseen eli kuljettajamme.
Yrityksessämme on tällä hetkellä reilu 40 linja-autokuljettajaa, joista muutamiin pääsette tutustumaan nyt.

 

Ilkka

Oubussin pitkäaikaisin kokoaikainen kuljettaja on Ilkka, joka aloitti työskentelyn silloin vain yhden tilausajobussin yrityksessämme vuonna 2010. Paketit vaihtuivat ihmisiin ja auto isompaan, kun yli kymmenen vuotta jakeluautonkuljettaja toimimisen jälkeen Ilkka päätti uudelleen kouluttautua linja-autonkuljettaksi.

Kuudessa vuodessa Oubus on kasvanut ja uusia kuljettajia on tullut ja mennyt, mutta Ilkka on pysynyt. Nykyisin pääsääntöisesti tilausajoja ajava Ilkka muistelee alkuaikojen Oubussilla olleen hyvinkin erilaisia. Työnkuva saattoi päivästä riippuen olla huoltomies, linja-autonkuljettaja tai remonttireiska.


Ilkan asiakaspalvelulähtöisyys ja rauhallisuus on tehnyt vaikutuksen moniin asiakkaisiin ja hän onkin useiden asiakkaiden luottokuljettaja ja toive jokaiselle matkalle.

Tilatessasi tilausajoa kannattaa aina vinkata erikseen, jos sinulla on toivomuksia kenet haluat matkallesi kuljettajaksi.

 


 

Ari

Seuraavana esittelyssä Ari, joka hymyssä suin ylpeänä mainitsee olevansa neljänneksi kauiten meillä työskennellyt kuljettaja.

Ennen linja-autonkuljettajan uraa Ruotsissa syntynyt Ari toimi pitkään yrittäjänä niin Oulunsalossa kuin ympäri Eurooppaa ja matkapäiviä vuodessa kertyi jopa 300. Yrittäjyyden ohella viikonloppuisin hän teki portsarin hommia ympäri Pohjois-Suomea.

Edellisistä työtehtävistä on ollut apua myös nykyisessä työssä, eikä kissa vie kieltä vaikka asiakas ei puhukaan Suomea tai on nauttinut muutaman huurteisen liikaa. 


Vapaa-ajallaan Ari viihtyy myös ratin takana kuljettaessaan viittä lastaan ympäri kaupunkia jalkapallo-, jääkiekko- ja budo-harjoituksiin. Ari on pitkään harrastanut eri kamppailu- ja itsepuolustuslajeja, joten kannattaa kaksi kertaa miettiä ennen kuin alkaa tätä kaveria haastamaan.

 


 

Ilpo

 

Heinäpäästä kotoisin oleva palijasjalakanen oululainen, Ilpo, saapuu kuvaukseen tuttu hymy huulilla ja pilke silmäkulmassa.

Edellisessä työpaikassa 36 vuotta erilaisissa tehtävissä viihtynyt herra uudelleenkouluttautui 6 vuotta sitten linja-autonkuljettajaksi.
Asiakaspalveluhenkinen Ilpo kommentoi nykyistä työnkuvaa lyhyesti ja ytimekkäästi naurahtaen: ”Tämähän on mukavaa hommaa”.


Tuli taivaalta sitten vettä, lunta tai räntää, Ilpo saapuu töihin aina pyörällä ja nykyisin pienen painostuksen jälkeen myös kypärä päässä. Vapaa-aika kuluu pitkälti penkkiurheilun tai perheen parissa ja Ilpon voit bongata ainakin kesäisin raviradalta tai talvisin sulkapallokentältä.

 


 

Janne

Janne valmistui kolme vuotta sitten linja-autonkuljettajaksi ja on siitä asti työskennellyt meillä.

Entisenä kuorma-autonkuljettajana siirtyminen isompaan autoon ja tavaroiden sijaan asiakkaiden kuljettamiseen tuntui oikealta ratkaisulta, eikä ratkaisu ole ainakaan vielä tarvinut katua. Ensimmäinen vuosi Oubussilla kului koululaiskuljetusten parissa, mutta sen jälkeen työnkuva on laajentunut aina tilausajoista kaupunkiliikenteeseen.

Tyrnävältä kotoisin oleva Janne on asettunut Oulunsaloon ja vapaa-ajallaan esikoisensa vaipanvaihtojen lomassa aikaa kuluu kuntosalilla ja salibandykentillä.

 

Yrityksessämme työskentelee tällä hetkellä yli 40 työntekijää, joten esittelyjä tulee tänne jatkossakin. Pysy kuulolla!

 

 

Vastaa