TilausajotTyöpaikatYritys

Tulevaisuus linja-autonkuljettajana

Oubus tilausajot oulu pohjois-suomi lappi tilausajoja bussimatkat valmismatkat bussit

Linja-autonkuljettajan työllisyysnäkymät ovat todella hyvät, lähivuosina eläköitymisen
johdosta vapautuu tuhansia työpaikkoja ja ala kasvaa jatkuvasti!

Suomessa tehdään päivittäin noin 900 000 linja-automatkaa, mutta silti yli puolet suomalaisten kaikista matkakilometreistä tehdään edelleen henkilöautoilla. Tulevaisuudessa henkilöliikenteen käytön vähentäminen on väistämätöntä, mikä tarkoittaa joukkoliikenteen kasvua. Lisäksi Suomessa työskentelevistä noin 15 000 linja-autonkuljettajista tuhansia tulee eläköitymään seuraavien vuosien aikana. Tulevaisuuden näkymät linja-autokuljettajien työllisyydelle ovat siis todella valoisat.

Tilausajot Oubus Linja-autokuljettaja Linja-auto Oulu

Linja-autokuljettajaksi voi kouluttautua esimerkiksi Kempeleen OSAO:lla, jossa tärkeänä osana koulutusta on linja-autoyrityksissä suoritettava harjoittelu. Tällä hetkellä meillä, Oubussilla, on kaksi linja-autonkuljettajaksi opiskelevaa tulevaa ammattilaista suorittamassa koulutukseen kuuluvaa harjoittelua, Jessica ja Johanna.

Jessica on aikaisemmalta koulutukseltaan lähihoitaja ja toiminut aiemmin kotihoidon tehtävissä, mutta päätti viime vuoden syksyllä hakea opiskelemaan linja-autonkuljettajaksi Kempeleen OSAO:lle. Johanna taas on vastavalmistunut ylioppilas. Sekä Jessica että Johanna kertovat kiinnostuksen kuljetusalaa kohtaan tulevan verenperintönä, sillä molempien isät ovat myös työskennelleet linja-autoalalla.

” Suosittelen Oubussia työharjoittelupaikkana!”
– Johanna, harjoittelija

Johanna ja Jessica harjoittelemassa Oulun joukkoliikenteessä käytettävän rahastuslaitteen käyttöä toimitusjohtaja Raulin opastuksella.

Harjoittelu kestää seitsemän kuukautta ja jo reilun kuukauden jälkeen molemmat ovat tunteneet oppineensa paljon työskentelystä linja-autonkuljettajana. Rahastuslaitteiden käyttö, ajoneuvotekniikka ja asiakaspalvelu ovat tulleet tutuksi päivittäisissä askareissa. Harjoittelun aluksi opiskelijat saavat perehdytystä toimimiseen työympäristössä sekä esimerkiksi rahastuslaitteiden käyttöön. Kun perusteet on hallussa, harjoittelijat pääsevät seuraamaan ammattikuljettajien päivittäistä toimimista sekä myöhemmin itse harjoittelemaan linja-autokuljettajana toimimista.

Linja-autonkuljettajana asiakkaiden turvallisuudesta huolehtiminen ja asiakaspalvelutaidot ovat tärkeä osa työtä ajoneuvon hallinnan ja taloudellisen ja turvallisen ajotavan lisäksi. Harjoittelulla onkin tärkeä rooli opiskelijan kehittymisessä ja me Oubussilla pyrimme luomaan harjoittelussa oppimisen ja kehittymisen mahdollistavat olosuhteet. Meillä voit harjoittelun aikana tutustua linja-autonkuljettajana toimimiseen niin paikallisliikenteessä, tilausajoissa kuin kaukoliikenteessä.

”Olen omasta mielestäni iloinen, sosiaalinen ja asiakaspalveluhenkinen bussikuski, ei muuta kuin linjoilla taikka tilausajoissa tavataan!”
– Jessica, harjoittelija

Lisää linja-autonkuljettajan koulutuksesta Kempeleen OSAO:lla https://www.osao.fi/hakijalle/ammatilliset-perustutkinnot/linja-autonkuljettaja.html
Lisätietoa harjoittelu- ja työpaikoista voit kysyä meiltä:
oubus@oubus.fi tai 0443828200

Lähteet:
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001863279.html