Lofoottien kiertomatka

Ruotsi, Norja, Suomi | 6 Päivää

4.-9.7.2020 
Gällivare 1 yö - Lofootit 2 yötä - Kilpisjärvi 1 yö - Kemi 1 yö

Norja tunnetaan satumaisesta luonnostaan ja matka Lofoottien halki on suurenmoinen elämys, ovathan ne maailman kauneimpia saaristoja. Tie kiemurtelee äkkijyrkkien vuorenseinämien varjossa, läpi ahtaiden solien kalastajakylästä toiseen. Välillä on vehreitä laaksoja ja valkeita hiekkarantoja, taustalla kimaltelee syvän smaragdinvihreä meri. Matkalla näemme myös Suomen ja Ruotsin Lapin kauniit kesäiset maisemat.

Matkan kohokohdat

  • Pohjois-Norjan vuonot
  • Lofootit saariryhmineen
  • Tunturit
  • Norjan meri
Ykkösmatkat valmismatkat risteilymatkat kylpylämatkat kotimaanmatkat kiertomatkat golfmatkat
Hinta 975 € / hlö / 2 hh, 1hh lisä 250 €  

HINTA SISÄLTÄÄ:

  • Laadukkaan linja-autokuljetuksen ilmastoidulla turistibussilla (Liitäntäkuljetukset Suomessa lisähintaan)
  • Hyvätasoiset majoitukset jaetussa 2hh, Lofooteilla majoitus 4 hlö huoneistoissa, yläkerroksessa toinen makuuhuone omalla kylpyhuoneella ja alakerrassa majoittuvilla oma kylpyhuone.
  • Puolihoitoruokailut
  • Sisäänpääsy viikinkimuseoon
  • Matkanjohtajan palvelut

 

1. pv GÄLLIVARE

Ajamme kohti pohjolaa, Suomen ja Ruotsin rajan ylitämme Haaparanta-Tornio rajanylityspaikan kautta. Gällivaren kaupunkiin saavuttuamme majoitumme aivan keskustassa sijaitsevaan Quality Hotel Lapland ja nautimme illallisen.

2. pv GÄLLIVARE - SVOLVAER

Matkamme jatkuu kohti Ruotsin tuntureita, matkalla ohitamme Ruotsin korkeimman tunturin Kebnekaisen Kiirunassa, korkeutta sillä on noin 2 110 m. Ylittäessämme Norjan rajan, maisemat muuttuvat entistä jylhemmiksi. Iltapäivällä saavumme Lofooteille ja Svolvaerin kaupunkiin. Majoittuminen 2 yöksi Anker Brygge -hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen. 500 km.

3. pv LOFOOTIT

Päivän aikana saamme ihailla Lofoottien saariryhmän kauneutta. Maisemat ovat kuin postikortista. Aikoinaan jo Viikingit kutsuivat Lofootteja jumalten saariksi, maisemien kauneuden vuoksi. Päivän aikana matkaamme pitkin Lofoottien saariryhmää kohti eteläisintä kärkeä Moskenesøyaa, tutustumme myös kuuluisaan Viikinki-museoon Lofotr Vaeroyan saarella ja paluumatkalla vierailemme Henningsvaerin viehättävässä kalastajakylässä. Nautimme yhteisen lounaan. Illaksi palaamme takaisin Svolvaeriin. 250km

4. pv SVOLVAER - KILPISJÄRVI

Lofooteilta matkamme jatkuu Norjan rannikkoa pitkin, kohti pohjoista. Tie kiemurtelee mukavasti vuonon rantoja ja ylänköjä pitkin. Iltapäivällä eteemme jo avautuukin kimalteleva Kilpisjärvi. Majoitumme retrohenkiseen Lapland hotel Kilpis. Yhteinen illallinen. 430km

5. pv KILPISJÄRVI - KEMI

Heti aamiaisen jälkeen suuntaamme etelään. Ohitamme aamupäivällä Kaaresuvannon ja Muonion. Kolarissa pidämme tauon mukavalla Wood Jewelin lahjapajalla. Pysähdymme myös Pellossa Vihreälle Pysäkille, missä on oivat mahdollisuudet viimeisiin lappilaisiin tuliaisostoksiin. Kemissä majoitumme keskustassa sijaitsevaan Hotelli Merihoviin ja nautimme yhteisen illallisen. 470 km

6. pv KEMI

Runsaan buffetaamiaisen jälkeen aloitamme kotimatkan. Mahtava matka takana, olemme nähneet upeat Lofootit saaristoineen ja kalastajakylineen, Norjan meren ja Pohjolan tunturien huiput.

Reitti: Kuopio - Oulu - Kemi/Tornio - Gällivare - Lofootit - Kilpisjärvi - Kemi - Oulu - Kuopio

 

Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Ykkösmatkat / Matka Veijalainen Oy