Jäämeren kuningasrapuja ja ruskan lumoa

14.-19.9. / 21.-26.9. | 6 päivää

Rovaniemi 1 yö, Kirkkoniemi 2 yötä, Saariselkä 1 yö, Kuusamo 1 yö

Itäinen Lappi, Pohjois-Norja, Pohjoinen jäämeri arktisella alueella ja kuningasrapusafari Jäämereen kuuluvalla Barentsinmerellä komeaan ruska-aikaan on ehdottomasti tämän vuoden mielenkiintoisin matka pohjoiseen. Meno- ja paluumatkan ajelemme mukavin päivämatkoin eri reittejä pitkin Lapissa Inarin ja Utsjoen kunnissa. Varanginvuono on karunkaunista luontomaisemaa, mutta myös vanhaa suomalaisasutusta Norjan pohjoisimman läänin Finnmarkin perukoilla. Inarin järvi, Pohjoiselta jäämereltä työntyvä turkoosinhohtoinen Varanginvuono, Saariselkä ja monet muut matkakohteet tulevat tutuiksi tällä matkalla ja parhaaseen ruska-aikaan. Lähde mukaamme tälle ainutlaatuiselle matkalle, joka varmasti jää mieleen pitkäksi aikaa.

Matkan kohokohdat
  • Kuningasrapusafari Barentsinmeren lahdella
  • Pohjoinen jäämeri arktisella alueella
  • Lapin ruska
  • Inarin järvi
Ykkösmatkat valmismatkat risteilymatkat kylpylämatkat kotimaanmatkat kiertomatkat golfmatkat
Hinta 845 € / hlö / 2 hh, 1hh lisä 190 €
HINTA SISÄLTÄÄ
  • Laadukkaan linja-autokuljetuksen ilmastoidulla turistibussilla (Liitäntäkuljetukset Suomessa lisähintaan)
  • Majoitukset 2hh
  • Puolihoitoruokailut
  • Matkanjohtajan palvelut

LISÄMAKSULLISET RETKET

  • Jäämeren kuningasrapusafari sis. runsaan rapulounaan 180€

 

MATKAOHJELMA

1. pv ROVANIEMI

Matkaamme läpi Suomen pohjoisinta, laajinta ja harvaanasutuinta Lapin maakuntaa, Lapinmaata. Päivän mittaan pidetään sopivin välein virkistäytymistaukoja. Illansuussa olemme Lapin maakuntakeskuksessa Rovaniemellä. Majoitumme Scandic Pohjanhovi hotelliin ja nautimme illallisen.

2. pv ROVANIEMI - KIRKKONIEMI

Aamiaisen jälkeen matkaamme kohti Pohjois-Lappia. Ohitamme päivän aikana Saariselän matkailu- ja tunturialueen, Kaunispään ja Inarin. Jatkamme Inarin järven rantatietä pitkin kohti Sevettijärveä, joka on rakentunut jääkauden aikaiselle merenpohjalle. Paikalliset kutsuvat  maisemia ”pirunpelloiksi” Sevettijärven ja Näätämön välillä. Pirunpellot ovat  suurikokoisista kivistä muodostuneita "peltoja" . Lähestymme kolttasaamelaisten pääasuinaluetta Näätämöä ja Norjan rajaa. Lopulta turkoosinsininen Varanginvuono aukeaa jylhien tuntureiden reunustamana eteemme. Saavumme Kirkkoniemeen, joka sijaitsee tuntureiden ympäröimän Varanginvuonon rannalla lähellä Venäjän rajaa. Majoitumme Thon hotel Kirkenes kahdeksi yöksi ja nautimme yhteisen illallisen.

3. pv JÄÄMERI

Tänään järjestämme halukkaille kuningasrapujen kalastusretken Pohjoiselle jäämerelle. Näemme kuinka halkaisijaltaan, jopa kaksi metriä suuria rapuja pyydetään, millaisissa elinympäristöissä kuusijalkaiset kummajaiset elävät, ja millaisia ne ovat muodoltaan. Nautimme yhdessä herkullisen aterian Barentsinmeren äärellä tunturimaisemissa. Samalla saamme kuulla, mistä ja miten jäämeren jättiläinen on kotiutunut Norjan pohjoisosan rannikolle ja on osa tärkeää kalastusmatkailua. Illaksi palaamme Kirkkoniemeen ja nautimme illallisen mielenkiintoisen päivän päätteeksi.

4. pv KIRKKONIEMI - SAARISELKÄ

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa Varanginvuonon karua, kallioista, mutta kaunista vuonon rantatietä pitkin Pohjois-Norjan saamelaiskulttuurin keskukseen Varangerbotnin taajaman kautta aina Tenojoelle. Seurailemme Pohjois-Euroopan suurinta ja tuottoisinta lohijokea, Tenoa Utsjoelle ja sieltä suuntaamme 4-tietä pitkin ohi Inarin järven ja Ivalon aina Saariselälle. Majoitumme Holiday Club Saariselkä -hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen. 400 km

5. pv SAARISELKÄ - KUUSAMO

Aamupäivän aikana jätämme Urho Kekkosen kansallispuiston vierellä olevan Saariselän matkailualueen taaksepäin ja suuntaamme Sodankylän ja Kemijärven kautta Rukan matkailukeskukseen, kävelykylään. Tutustumme Rukan laajaan matkailualueeseen ja saavumme Kuusamoon. Majoitumme Holiday Club Kuusamon Tropiikkiin ja nautimme yhteisen illallisen. 370 km

6. pv KUUSAMO

Hyvä hotelliaamiainen, jonka jälkeen matkamme jatkuu viitostietä Suomussalmen kautta. Sopivasti taukoja pitäen olemme kotiseudulla mukavasti illansuussa piristyneinä ja useita kokemuksia rikkaampina. Olemme nähneet ja kokeneet Lapin ruskaa, erämaa-alueita, tuntureiden karunkaunista luontoa, vuonoja sekä Pohjoista jäämerta arktisella alueella herkullisine, jättiläiskokoisine kuningasrapuineen sekä Lapin matkailun johtotähden poron.

Reitti: Kuopio - Oulu - Rovaniemi - Jäämeri - Kirkkoniemi - Saariselkä - Kuusamo - Kuopio

Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Ykkösmatkat / Matka Veijalainen Oy